Size: large
Type: image
På agendaen sto klimaledelse, bærekraftige vaner alle kan legge seg til, samt energi og energieffektivisering.
Underveis ble det god tid til diskusjon i pausene. Med oppfordring til å prate med noen man ikke kjente fra før, ble det knyttet mange nye kontakter denne dagen!
Med klimaledelse i fokus
Etter frokost og mingling var det duket for første del av programmet. Her stod klimaledelse i fokus. Klimaetatens direktør presenterte tall fra årets klimaundersøkelse, før Stiftelsen Miljøfyrtårn orienterte om den nye generasjonen miljøledelse.
Utviklings- og kompetanseetaten kunne også fortelle om hvilke klimakrav kommunen stiller i sine anskaffelser, til inspirasjon for de oppmøtte. Medlemmene i Næring for klima brukte godt over 100 milliarder kroner på innkjøp i fjor. Viktigheten av den grønne innkjøpsmuskelen kan derfor ikke overvurderes.
I Næring for klima setter vi klimaledelse i system gjennom det nylanserte partnerskapet. Partnere i Næring for klima rapporterer åpent om klimaregnskap, klimamål og -tiltak gjennom Klimapartneres rapporteringssystem, og har tettere dialog med Klimaetaten om sitt klimaarbeid.
Etter pilotering av partnerskap gjennom 2022 åpner vi nå for nye partnere i 2023! Lurer du på hvordan du kan bli partner? Les mer her.
Praten om maten – og andre bærekraftige vaner
Etter en kaffepause med gode samtaler og diskusjoner kunne Fremtind, Handelshøyskolen BI, Oslo kommune, Oda og ISS fortelle om hvilke grep de har tatt for å gjøre sine virksomheter grønnere. Innlederne var samstemte i at arbeidsgivere har et viktig ansvar når det kommer til bevisstgjøring av sine ansatte, og tilrettelegging for å kunne gjøre mer bærekraftige valg i hverdagen.
Gruten og Kruser, to medlemsbedrifter som har gått lengre enn de fleste innen sirkulære forretningsmodeller, fortalte om sitt arbeid. Ett av tiltakene som ble trukket frem var klimanudging: Hvordan nesten umerkelige justeringer kan vri folks valg i mer bærekraftig retning. Dette gjør det lettere for forbrukere å velge den grønneste løsningen – uansett om det er for ansatte i kantinen eller for kunder. Det var inspirerende å høre hvordan tilsynelatende små grep kan gjøre en stor forskjell!
Energitiltak som monner
UiO:Energi, Hafslund Oslo Celsio, Oslo Havn, Asko og Energi Salg Norge sto for innholdet i programmets tredje del. Det var et tema som virkelig er i vinden: energi og energieffektivisering. Her var det gode muligheter for å notere seg både store og små grep som kan spare kloden for utslipp og virksomhetene for store utgifter.
Vi i Næring for klima er glade for å høre at flere i etterkant har knyttet nye kontakter de vil følge opp med også etter møtet. Vi er stolte over å ha så mange dyktige og fremoverlente medlemmer i nettverket. Nå ser vi frem til å ønske dere velkommen på flere arrangementer utover høsten og vinteren!